Пт, 29.03.2024, 10:19
Сайт сервісного центру "Ренесанс"
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Міні-чат
Головна » 2009 » Грудень » 3 » Поради користувачам струменевих принтерів
Поради користувачам струменевих принтерів
21:52

Поради користувачам струменевих принтерів

 

Насамперед усвідомимо, що виробники принтерів декларують свої картриджі, як одноразові. Це в свою чергу означає, що після того, як закінчилося чорнило, Ви повинні придбати новий картридж. Але завдяки більшому ресурсу, ніж потрібно для одного циклу, після відновлення картриджі можна використовувати повторно.

Відомо, що є дві технології струменевого друку: термо (HP, Canon, Lexmark, Xerox) і п’єзо (Epson). Принцип термо-стуменевого друку полягає в миттєвому нагріванні чорнил до температури близько 600oC. Цей фактор є вирішальним для правильної експлуатації картриджу, яка дасть можливість використати його ресурс повністю. Чорнило, яке знаходиться в картриджі, відіграє роль охолоджувача терморезисторів, тому вихід з ладу останніх часто відбувається "на останніх сторінках", тобто тоді, коли закінчується чорнило.

Саме тому ми рекомендуємо дотримуватися наступних правил:

1. Якщо ви бачите, що з принтеру надруковано порожній листок - негайно зупиніть друк! Практично всі принтери дають можливість "зекономити" чорнило, перевівши принтер в режим "чорнового" або "економічного" друку. Насправді, економія буде лише у випадку, якщо Ви користуєтесь порадою виробника і не використовуєте відпрацьований картридж повторно. При цьому, Ви дійсно зекономите біля 30% чорнил, але заправці такі картриджі практично не піддаються, тому що терморезистори працюють з максимальним навантаженням і швидко виходять з ладу;

2. Не користуйтесь "економічним" режимом!;

3. Не давайте можливість картриджу пересохнути. Старайтесь заправити картридж одразу після того, як в ньому закінчились чорнила, тому що підсохле чорнило блокує дюзи і не дозволяє новому чорнилу проходити крізь них. Іноді дуже важко очистити дюзи, особливо, якщо заправка проводилась неякісними чорнилами. Крім того, картриджі, які всередині мають губку (Canon, Lexmark, деякі HP), та чорнильниці, які не мають дюз (у деяких моделях Canon, та практично у всіх Epson) також не варто надовго залишати без чорнил, тому що губка, яка знаходиться всередині цих картриджів після пересихання погано утримує чорнило і не дає йому рівномірно потрапляти до друкуючої головки. Якщо ж Вам все ж таки не вдається одразу заправити картридж, то "законсервуйте" його для зберігання (покладіть картридж в поліетиленовий пакет, а біля нього (не на сопла) - вологу серветку, і щільно закрийте пакет.);

4. Не перенавантажуйте принтер. Практично всі струменеві принтери розраховані на невеликий об’єм одноразового друку. Тому, коли потрібно роздрукувати документ на 50 сторінок, дозуйте друк малими порціями (по 10-15 копій з перервами хвилин на 10). Не перенавантажуйте принтер. Перенавантаження не тільки буде сприяти швидкому виходу з ладу картриджу, а й прискорить знос самого принтеру. Також треба пам’ятати, що принтер, як і будь-який електронний пристрій, чутливий до зовнішнього середовища та напруги в мережі. Тому дотримуйтесь, щоб в приміщенні запиленість, вологість повітря, температура були в межах норми, а напруга, яка подається на принтер - 220 В. Якщо напруга (що, на жаль, не рідкість) відхиляється нижче, або (що гірше) вище норми - підключайте принтер до мережі через стабілізатор напруги, або блок безперебійного живлення;

5. Не залишайте свій принтер довгий період часу без друку. Навіть, якщо не має потреби друкувати тривалий період часу, то при наймі раз на тиждень надрукуйте хоча б одну сторінку.

Переглядів: 1362 | Додав: renesanse | Рейтинг: 3.0/2 |
Всього коментарів: 2
2 Дмитро  
0
Дякую за критику )))

1 Андрій  
0
Шановний renesanse, принтери не мають "економічного" режиму, і тим паче "економічного" друку. Економічне - це може бути погане економічне становище в країні.

А принтери володіють функцією, економного друку- або чорнового варіанту.

Відносно Вашого 4 пункту - це дурість. Практично усі принтери володіють середнім місячним навантаженням до 2000 ст.
І відповідно виробниками розроблено допустиме денне навантаження в розмірі 10-15% від місячного. А це 200 і тим паче 300 сторінок. А стандартне навантаження миттєве = 7% від місячного.

Відносно Вашого пункту №3 - яка це консервація коли прикласти вологу серветку до дюз картриджа... Волога випарується і толку залишиться мало.
Більша частина користується масляною консервацією - коли створюється масляна плівка і перешкоджає попаданню повітря. Позбутись від неї дуже просто - протерти наш. спиртом...

Звісно частина порад - є хорошими, але коли ВИ займаєтесь статтею - то давайте якомога кращі поради...


Ім`я *:
Email *:
Код *:
Ренесанс © 2024

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0